Kaikki blogit puheenaiheesta Kosto

Sisäänpäin käännetty aggressio

Aggression tukahduttaminen tai suuntaaminen johonkin ei-tuhoisaan on nykyaikaisen yhteiskunnan elinehto. Se ei kuitenkaan tarkoita, että aggressiosta olisi pelkkää haittaa. Oikein suunnattuna aggressio saattaa olla rakentava voima. Aggressio ei läheskään aina ole väkivaltaa, ja väkivaltaa tarvitsee nykyään yhä harvemmin. Mutta väkivallalle on sillekin edelleen aikansa ja paikkansa.

Pohjois-Korea säilytti kasvonsa ja riisui Donald Trumpin

Uutisointi kertoi Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeilussaan – painotuksella ”epäonnstui” - media ei oivaltanut ottaa huomioon itämäistä viisautta säilyttää kasvot ja itsenäisen päätösvallan räjäyttää!

Lehtileikkeiden antia – Suomessa, allekirjoittajan kommentein

 

1. Epäonnistui

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005172968.html -

Koston enkeli!

Koston enkeli on takuulla narsistinen psykopaatti, joka saa nautinnon ja yleisön huomion tehdessään pahuutta pahantekijöille. Kostolla voi siis luoda itsestä paremman ihmiskuvan sellaisten ihmisten joukossa joiden moraalikäsitys on kieroutunut.

Koston enkeli ei tee tekojaan sen vuoksi koska hän puolustaa oikeutta, vaan sen takia koska koston enkeli puolustaa omaa egoaan ja pyrkii sitä vielä paisuttamaan. Annetaan viranomaisille työrauha ja panostetaan läheisiin ihmissuhteisiin.

Abraham Lincolnin ”silmä-silmästä” –käsky 30.7.1863

*

Abraham Lincolnin ”silmä-silmästä” –käsky 30.7.1863

Presidentti kannusti etelävaltioita suhtautumaan tasa-arvoisesti mustiin sotavankeihinsa

*

Viime viikon perjantaina 15.4.2016 tuli kuluneeksi 151 vuotta Yhdysvaltain 16. presidentin Abraham Lincolnin kuolemasta.  Lincoln kuuluu Yhdysvaltain tunnetuimpien suurten presidenttien joukkoon, ja häntä muistetaan suurena orjuuden vastustajana ja vaikuttavien kansakunnnan vaiheisiin syvät jäljet jättäneenä puhujana. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä