Kaikki blogit puheenaiheesta Köyhyys Suomessa

Ulkoparlamentaarisia voimia

Työministeri Jari Lindströmin mukaan meillä on havaittu ulkoparlamentaarisia voimia. Hallituksen suunnitelmat ovat saaneet ay-liikkeeltä täystyrmäyksen, vaikka hallitus on hänen mielestään ollut asian suhteen hyvin sovitteleva. Tule Lindström Sipilän ja muiden kamujesi kanssa käymään Heinolassa, niin minä näytän teille täystyrmäyksen. Tietysti näin ihan verbaalisesti ja kuvainnollisesti. Muutenkin minusta on väärin, että sinä olet hallituksessa vaikkei sinua tai puoluettasi ole kukaan äänestänyt. Eli se siitä parlamentarismista.

Köyhyyden torjunnan harha

Vihreät ovat ottaneet vaaliaseeksi köyhyyden torjumisen. Köyhyyden torjumista ovat ansiokkaasti pitäneet aiemmin yllä vailla suurempaa menestystä.

Kun elintaso nousee kautta linjan köyhyys ei muutu. Vaikka olemme rikastuneet kansakuntana huimasti, menneisiin vuosiin verrattuna, ei köyhyys ole poistunut. Eikä köyhyys voikkaan poistua nykyisen köyhyyden määritelmän mukaan koskaan.

Koska se tarkoittaa rikkaiden köyhtymistä köyhien tasolle. Vain silloin köyhyys poistuu kun polemme kaikki persaukisia.

EVAn raportti keskiluokastamme

Tiistain Hesari kertoi EVAn ansiotuloselvityksestä, jonka mukaan 68% suomalaisista kuuluu keskiluokkaan ansiotulojen perusteella. Keskiluokkaan kuuluu jo 1.900€ brutolla. Käytetyt tuloluokat ovat mediaanituloja eli puolella ryhmään kuuluvista on vieläkin kehnommat ansiot. Useat näistä ns keskituloisista ovat itseasiassa köyhyysrsjalla. Useissa tapauksissa tuloillaan ei saa maksettua normaaliin elämään kuuluvia asioita kuten omaa asuntoa, autoa ja kunnollista ruokaa. Korkeatuloisiin lasketaan 4.930€ tai enemmän ansaitsevat.

Viesti Susanna Koskelle

Ihmiset, jotka eivät ole koskaan olleet köyhiä tai joilla ei ole kosketuspintaa köyhyyteen voivat pahimmillaan kuvitella, että köyhät ovat tehneet jotain väärin tai köyhyys olisi ihmisen oma vika. Näinä vaikeina taloudellisina aikoina köyhien ja köyhyyttä kokemattomien välinen kuilu on entistä syvempi.

Haistakaa huilu koko hallitus - eriarvoisuudesta ette välitä pätkääkään

En enää oikeasti jaksa katsoa tämän hallituksen menoa, työttömien aktiivimallin ja muiden toimenpiteiden kautta se pitää huolen siitä, ettei köyhä saa senttiäkään liikaa tai siltä mieluummin otetaan niistä pois. Jos vammainen poika saa lahjaksi jotain tililleen, hoitaa automaattinen Kelan valvonta pois sen, ettei hänelle siitä koidu iloa tai hyötyä. Samaan aikaan on voimassa verottajan ohje lahja- ja perintöverosta, jonka mukaan alle 30 000 euron juttuihin ei puututa vaan annetaan mennä.

Työttömyyden pääasialliset syyt Suomessa

Työttömyyden tärkeimmät syyt Suomessa ovat ikärasismi sekä köyhyys, joka estää lähtemisen työnhakuun ja ammattityövoiman puuttuminen.

Viimeaikaiset hallituksen toimet osoittavat, että siellä ei juuri nähdä, MITEN köyhiä Suomessa on todella paljon.

Presidenttiehdokkaat 2018 - Kysymykset, joita toimittajat eivät esitä?

 

HYVÄT PRESIDENTTIEHDOKKAAT - 

Muutama kysymys Teille, joihin velkavankeuteen ja köyhyyteen ajettu  kansa Suomessa haluaa vastauksia. Vp. 16.1.2018 mennessä

Tausta: Suomen sosiaalioikeudellisen seuran julkaisu 2016:

Nämä etuudet eivät täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia

Työttömyyskorvauksen leikkaus Lindströmin aikaansaannos

Luin Lindströmin blogia tänään ja täytyypä todeta, että kaukana on ministerin ajatuksen työttömän tilanteesta. Vielä kehuja vailla näytti olevan, mutta ei niitä työttömiltä tule saamaan, sitä on turha odottaa. Eipä tule saamaan ääniäkään seuraavissa vaaleissa työttömiltä, eikä vähänkään työttömyysuhan alla olevilta, näin uskon vakaasti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä