Kaikki blogit puheenaiheesta Köyhyyden poistaminen

Köyhät kyykystä - liberaali uudistus ja sen tarve

Toisen maailmansodan jälkeinen Suomi. Köyhyys vaivaa sodasta kärsinyttä maata. Joukko viisaita poliitikkoja päättää tehdä asialle jotain. He alkavat rakentamaan myöhemmin hyvinvointivaltioksi nimettyä järjestelmää köyhien auttamiseksi. Hyvinvointivaltioon kuuluvat mm. verovaroin rahoitettu julkinen ja maksuton terveydenhuolto sekä tulonsiirrot tukien muodossa rikkailta vähävaraisille.

Epäluotettavaa kampanjointia

Joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. Noin joka  kymmenes suomalainen kokee elämänsä varrella ainakin yhden vakavan masennusjakson. Lisäksi köyhyydestä kärsii noin miljoona suomalaista.

Olkaamme ylpeitä, Suomessa yli miljoona köyhää

Maailmanlaajuisia tilastoja katsottaessa Suomi on yksi rikkaimmista kansakunnista. Se on hyvä, oikeastaan erinomainen asia.

Monissa maailman valtioissa meitä katsotaan kadehtien. Monien, henkensä kaupalla kotimaastaan pakoon lähteneitten pakolaisten silmissä maamme kangastelee nykyajan Eldoradona, jonne pääsy olisi kaikkien toiveitten täyttymys.

Kaiken pitäisi siis olla hyvin, mutta kun ei ole. Tilastot antavat osittaisen valheellisen kuvan, eivätkä kerro lopullista totuutta maamme elintason jakautumisesta rikkaisiin ja köyhiin.

Rohkeutta on tunnustaa polarisoituvan yhteiskunnan varjot!

Ymmärtääkseen köyhyyttä, ihmisen on käytävä arvottomuuden alttarilla, ymmärtääkseen, miten köyhyys eriarvoistaa ja tuhoaa. Miten köyhyys repii rikki toivon ja keinot selviytyä.

Arvovalinnoissaan, valtaapitävät, ovat usein sokeita. Vauraus on yhtä paha hirviö kuin syvin vähäosaisuus. Molemmat puolet rakentavat muureja ja toivottomuutta.

Väkivallanteot, joita on aina tehty, ovat nyt nousseet hirviömäisyydessään taholle, jossa kuka tahansa saattaa joutua teloitetuksi.

Niinistö/Flöjt: Perustulolla työtä ja eroon köyhyydestä

Yhteiskirjoitus julkaistu Koillissanomissa ja Koillismaan Uutisissa.

Niinistö/Flöjt: Perustulolla työtä ja eroon köyhyydestä

Suomi on isojen valintojen edessä. Miten voimme luoda työtä ja vähentää köyhyyttä aikana, jolloin työelämä ja talous ovat murroksessa? Vihreiden valinta on tuoda sosiaaliturvamme 2010-luvulle. Perustulon avulla työnteko olisi aina kannattavaa ja sosiaaliturva nostaisi ihmisiä nöyryyttämisen sijaan. Suomalaisten suuri enemmistö, 79 prosenttia, kannatti tuoreessa gallupissa perustulon käyttöönottoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä