*

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 56 min 22 s sitten

Sotessa ratkaisun hetket – Orpo kertoi tuoreesta ”hallituskriisistä”: ”Viides kierros”

1 tunti 1 min ago

Sote-uudistuksen valinnanvapauslakiesitystä odotetaan tänään eduskuntaryhmien hyväksyttäväksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että tarvittaessa käsittelyä jatketaan perjantaina. Keskiviikkona hallitus näytti ajautuneen uuteen sote-kriisiin.

Mediassa epäiltiin jopa todellista hallituskriisiä, jota termiä Orpo ei kuitenkaan käyttänyt. Ilta-Sanomat väitti kolumnissaan Sipilän kysyneen jo SDP:tä hallitukseen. Antti Rinne kuitenkin kommentoi, ettei suoraa pyyntöä ole tullut ja hallitukseen mennään vain vaalien kautta.

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

1 tunti 35 min ago

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) aikoo palata eduskuntaan ensi keväänä, jos ei menesty presidentinvaaleissa. Väyrynen ei tosin ole vielä ehdokkaanakaan, vaan kerää parhaillaan kannattajakortteja voidakseen asettua ehdolle.

Keräyksen onnistuminen vaikuttaa Väyrysen mukaan myös seuraavan vuoden eduskuntavaalien asetelmaan. Presidentinvaaleja varten on saatava kasaan 20 000 kannattajakorttia, jotta pääsee ehdolle. Väyrysen kampanjasta on kerrottu, että toistaiseksi kasassa on nelinumeroinen luku.

Syksyllä kompuroineilta Chelsealta ja Romalta upea peli

9 tuntia 10 min ago

Chelsea ja AS Roma ovat aloittaneet kansallisissa sarjoissaan kautensa alle odotusten. Chelsea on Englannin Valioliigassa vasta viidentenä tuskailtuaan maalinteon kanssa. Eroa kärkijoukkue Manchester Cityyn on Chelsealla yhdeksän pistettä.

Myös Roma on kärsinyt Serie A:ssa teho-ongelmista. Sarjataulukossa joukkue on viidentenä yhdeksän pisteen päässä kärkijoukkue Napolista.

Kärpät nöyryytti ”liskoilunäytöksen” esittänyttä HIFK:ta

18.10.2017 22:42

Oulun Kärpät siirtyi keskiviikkona jääkiekon Liigan kärkeen. Kärpät murskasi kotiottelussaan HIFK:n tylyin lukemin 5-0.

- Me onnistuttiin tänään tosi hyvin. Joka jätkä onnistui pelaamaan. Tämmöistä tää jääkiekko on. Välillä onnistuu kaikki yhtä aikaa ja välillä joku pelaaja. Hieno suoritus, summasi Kärppien valmentaja Mikko Manner joukkueensa esitystä lehdistötilaisuudessa Kärppien verkkosivujen mukaan.

Kärpät vei peliä täysin. HIFK oli aivan aseeton, eikä joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin säästellyt kritiikkiä.

Kohuttuun lakiehdotukseen sittenkin muutos – Akava: ”Parannus, hyvä että työnantajatkin tätä mieltä”

18.10.2017 20:02

Uusi työ- ja elinkeinoministeriön vastaanottama mietintö liikesalaisuuksista ei rajoita työntekijän mahdollisuutta käydä esimerkiksi irtisanomisriitaa läpi oman liittonsa lakimiehen kanssa.

Mietintöä valmistelleen työryhmän työntekijäjärjestöjen edustajat katsoivat aiemmin jättämässään eriävässä mielipiteessä, että mietintöön kirjattu lakiteksti jättäisi epäselväksi sen, voisiko työntekijä jatkossa turvautua ammattiliiton asiantuntijan apuun työsuhderiidoissa.

EK-pomolta suorat sanat hallituksen ja kaupunkien kiistasta: ”Toisarvoista – meillä on iso työttömyys”

18.10.2017 18:45

Suurten kaupunkien ja hallituksen kinastelu siitä, kuka saa jatkossa järjestää TE-palvelut, on yrityksille sekä etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille toisarvoinen kysymys, katsoo EK:n PK-johtaja Jouni Hakala.

Suuret kaupungit katsovat, että niiden tulisi saada järjestää palvelut, kun taas hallitus kaavailee, että ne siirrettäisiin valtiolta maakunnalle.

Syytteet terrorismin valmistelusta – Valtakunnansyyttäjä: ”Tässä on ensimmäinen tapaus käsillä”

18.10.2017 16:31

Valtakunnansyyttäjä nosti keskiviikkona syytteet kolmea suomalaista vastaan ja heitä epäillään terrorististen rikosten valmistelusta.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Uudelle Suomelle, että tutkittavia rikosnimikkeitä on kolme: terroristisen rikoksen valmistelu, koulutuksen antaminen terroristista rikosta tekemistä varten ja värväys terrorismirikoksen tekemiseen. Kaikki epäillyt rikokset on tehty Suomessa loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana.

Pienimmillään 4 €:n säästö asukkaalle – eduskunta kuumeni silti

18.10.2017 16:31

Eduskunnassa on käyty kiivasta keskustelua kiinteistöverosta, johon aiotut pakkokorotukset hallitus päätti perua tiistaina. Päätös oli Kiinteistöliiton tahdon mukainen. Kiinteistöliitto huomautti lausunnossaan, että hallituksen kauden tavoiteverotuotto on jo saavutettu.

Kokoomuslaiselta kuittaus: ”Kannattaa luottaa pääministeriin”

18.10.2017 15:08

Keskustalaisen kansanedustajan Hannakaisa Heikkisen kova kritiikki sote-uudistuksen valinnananvapausneuvotteluita kohtaan hämmästyttää kokoomuksen Sari Sarkomaata.

Samaan aikaan sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vakuuttelivat, että sote-kiistan kenties jo viides kierros on saatu sovittua.

–Minusta nyt tarvitaan jäitä hattuun. Kannattaa luottaa omaan ministeriin ja pääministeriin, joka juuri totesi, että asia etenee hyvässä hengessä, sanoo Sarkomaa Uudelle Suomelle.

Näkökulma: Presidentti on kansan palveluksessa 24/7, myös isänä

18.10.2017 13:45

Suomen tasavallan 12. presidentti Sauli Niinistö on ajankohtaan nähden poikkeuksellisen vahva ehdokas tullakseen valituksi jatkokaudelle. Näin saattaa käydä jo ensi tammikuun 28. päivänä järjestettävällä ensimmäisellä kierroksella, koska 50 prosenttiin yltäminen ei ole gallup-kannatuksen perusteella mahdottomuus.

Sipilä vakuuttelee Ylellä: Valinnanvapaus valmistuu ”hyvässä hengessä”

18.10.2017 13:12

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo Ylelle, että sote-uudistus valmistuu ”hyvässä hengessä”.

Keskustan kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen arvioi Facebookissa, että sote-uudistuksen valinnanvapautta koskevat neuvottelut ovat pattitilanteessa. Hänen mukaan syypää on kokoomus, joka ”ei kuuntele ketään” viitaten asiantuntijalausuntoihin.

Keskustalainen parahtaa sote-väännöstä: ”Kokoomus ei kuuntele ketään – neuvottelut ovat farssi”

18.10.2017 12:23

Hallituksen sote-kina kiihtyy uusille kierroksille. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) avautuu meneillään olevista sote-neuvotteluista Facebook-tilillään ja syyttää kokoomusta kovin sanoin.

Parhaillaan sorvataan valinnanvapauslakia uusiksi perustuslakivaliokunnan kesäisen palautteen pohjalta. Tuolloin niin sanottu pakkoyhtiöittäminen katsottiin perustuslain vastaiseksi, mutta valiokunta löysi laista kosolti myös muuta korjattavaa.

Terrorismisyytteet nostettu kolmea vastaan – Valtakunnansyyttäjä: Valmistautuivat taistelemaan terroristijärjestön riveissä

18.10.2017 12:12

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet kolmea Suomen kansalaista vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta.

Nostetut syytteet liittyvät Syyrian konfliktiin. Epäillyt rikokset on tehty loppuvuoden 2012 ja kesän 2013 välisenä aikana Suomessa. Vastaajien epäillään valmistelleen osallistumista Syyrian konfliktiin terroristijärjestön vierastaistelijoina. 

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Tutkija kumoaa sitkeän käsityksen: Kiinteistövero ei nosta vuokria

18.10.2017 11:43

Jos kiinteistöveroa korotetaan, maksaja on asunnon omistaja – ei vuokralainen tai tuleva ostaja. Näin oikaisee julkista keskustelua Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) johtava tutkija Tuukka Saarimaa. Hallitus päätti tiistaina perua kiinteistöveron pakkokorotuksen.

Tommi Mäkisen Toyota vaihtoi suomalaisen virolaiskuskiin

18.10.2017 11:15

Tommi Mäkisen johtama rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan tehdastiimi vahvisti keskiviikkona ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa. Virolainen Ott Tänak on Toyotan kolmas kuljettaja ensi kaudella. Hänen kartturinaan jatkaa Martin Järveoja
.
Tänakin sopimusta osattiin odottaa. Jo kesällä hänen kerrottiin olevan Toyotan kanssa lähellä sopimusta.

NHL-tähti Olli Määttä aloittanut kautensa räväkästi: ”Taas mahdollisuudet voittaa mestaruus”

18.10.2017 10:57

Jääkiekkoilija Olli Määttä on 23-vuotiaana jo kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja maailman parhaan seurajoukkueen Pittsburgh Penguinsin luottopuolustaja. Hänen kohdallaan voi turvallisesti sanoa, että mitään ei ole tullut ilmaiseksi.

Nuorella urallaan Määttä on joutunut tappelemaan jos jonkinlaisten loukkaantumisten kanssa. Vuonna 2014 tuli iso mietinnän paikka, mutta sekään ei nuorenmiehen maailmaa pysäyttänyt. Määtän kilpirauhasesta poistettiin syöpäkasvain. Hän palasi joukkueen vahvuuteen vain kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen.

Ministeri kypsyi Vapaavuoren kaupunkikapinaan: ”Letkautukset eivät perustu faktoihin”

18.10.2017 09:30

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) lausunnot maakuntauudistuksesta eivät perustu faktoihin. Hänen mielestään Vapaavuori keskittyy luomaan mielikuvaa haitallisesta uudistuksesta, joka estää kaupunkien kehittymistä.

–Hänen letkautuksensa huonoimmasta uudistuksesta miesmuistiin tai maakuntauudistuksen vahingollisuudesta kaupungistumiselle eivät perustu faktoihin. Pormestari harrastaa mielikuvapolitiikkaa, jossa maakunnat ja kaupungit asetetaan vastakkain, Vehviläinen sanoo viitaten Vapaavuoreen.

TE: Suurmoskeijan säätiö tyssäsi hakemuspuutteisiin – tonttivaraus pian käsittelyyn

18.10.2017 08:12

Helsinkiin suunnitteilla olevaa kohuttua suurmoskeijaa hallinnoivan säätiön perustaminen on kesken, kertoo Talouselämä. Hankkeeseen liittyvän tonttivarauksen käsittely alkaa kuukauden kuluessa kaupungin tonttiosastolla.

Mestareiden liigan tyly tasoero, Liverpool voitti 7-0

18.10.2017 00:47

Liverpoolin alkukausi Englannin jalkapallon Valioliigassa on mennyt kehnosti. Mestareiden liigakaan ei alkanut joukkueelta kaksisesti, kun Moskovan Spartakia ja Sevillaa vastaan tuli vain tasapelit.

Tiistaina Sloveniassa Liverpool sai kuitenkin harjoitella maalintekoa, kun vastassa oli selkeästi heikompi joukkue Maribor. Liverpool voittikin slovenialaiset peräti 7-0. Roberto Firmino ja Mohamed Salah onnistuivat maalinteossa molemmat kahdesti.

SaiPa kovassa vedossa ja voittoputkessa

18.10.2017 00:21

Jääkiekon Liigassa pelaava SaiPa jäi viime kaudella sarjan viimeiseksi. Surkean kauden päätteeksi seura antoi päävalmentajalleen Ari Santaselle potkut. Tilalle pestattiin pelaajana MM-kultaa ja olympiapronssia voittanut Tero Lehterä.

Lehterän komennossa SaiPa aloitti kautensa kehnosti. KooKoolta tuli turpaan 1-7 ja Pelicansilta 2-7. Syyskuun lopulla SaiPa hävisi Kärpille 1-6.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat